Wednesday, March 16, 2011

Kenangan Manis ~di JITRA


Assalamualaikum =)..hai ..
.korang siht ? az harap korang sihat keyh ...dah lama tak update my blog hehe :) sory guys kepada my NEW FOLLOWERS ..thnks so much k ..koz be my FOLLOWERS ...agak bz dengan my assgmnt huhu biasa la masa cuti dihabiskan utk berehat ..
Ok az nak cerita satu pengalaman az masa cuti mid-sem IPG bulan mac ... AZ ngn MY best Frenz dah rancang nak Ker KL untuk melihat persembahan PIDATO Peringkat Kebangsaan ....semua negara ada ...herm :) ...tapi ....tempat duduk yang kosong hanya ada 1 .....kesian pulak kat ADY ..huhu :( so az buat pilihan baik x payah pergi ..nnti sapa la nak hantar ADY balik JITRA . here is ADY PIc...

huhuhu ...ok fine dia emo gila ......kuat merajuk haha ..cam gurls ..haha . jgn marah k ady ..just pulling your legs ok ady .. .dah tinggal KAMI ja yg tak pergi KL ..kami decide nak p JITRA ...g UMAH adi ...so ..az bersiap cepat2 sbb takut kalau lambt mesti hujan petang2 nie ..huu well naik moto ja ..hahaah ..MAsa Az drive moto ke JITRA biasa la bawak moto time2 tengah hari kat lebuh raya ..rasa ngantuk la (z.z) so az suruh ady sambung drive moto ,huhu bahaya taw klu drive dalam keadaan ngntuk ..k guys jgn sesekali DRIVE dalm KEadaan Mengantuk k . ....


ok ...dlm pukul 2.30 P.M kami sampai di JITRA ..hati az bedebar2 gila ..sbb az x pernah dtg langgsung umah adi nie ..hihi cam na la nti famly dorang tgok az nie..herm ok az wat x layan hati nie sangat sebb az lapar time tuh ..hehe bila sampai di rumah ADY ..x dak sapa pulak kat umah ..herm ..ok fine ..KAMI decide nak p makan dulu ..then ADY call her mum ...cakap dia dah balik umah ..hehe ..ok la ..mak ADY heppy =) ..lepas makan kami terus ja balik umah ...kat rumah x dak sapa sebab mak adi pegy amik BBY (kakak adi 2) ..hehe sweet jer nama BBY skrng dah besar x cam bby pun hehe :) jgn marah ...dalam pukul 6.30 PM ..mak adY balik ngn Farah Aina (adik ADY) , BBY, & Ainul Falah.. huhu masa nie tuhan ja taw ..cam na nie huhu ..ok az senyum ja masa nie .g kat depan umah sambut kepulangan mereka dengan senyuman =) haha ...az salam mak adi ..then senyum kat YAH,bby, and Ainul .hehe ...Ainul Cute ...ni pic dia ..




ni pic adik ady Farah Aina yang fabulous ( kononnnn ja fobulous .. ) hahahha ...



dia lawak kot ...ganas ...herm ...gila2 tapi best la dpt adik camni ..huhu az x dak adik hehe ..klu ada mesti selalu kena buli ngn az haha
then, mak adi tanya nama az ..huhu then az cakap la ..MUHAMMAD AZLEEN ISMAIL>hehe ....ohh ....x pa masa tuh mak adi cam x dgr ja nama sebenaq az ..sbb ady dok peluk2 mak dia masa tuh .hhuhu masa ADY peluk mak adi ..huhu tetiba rindu kat MAK AZ sendiri . :( huhu x pa dah dapat peluk hehe ...masa ni time magrib dah so banyak la nyamuk nk mencari mangsanya ...so adik dan kakak adi la kena bersiap ubat nyamuk di merata tempat ..hehe ...masa ni az cam malu2 kucing la ..sikit hahha ..x taw nk cakap apa dengan depa ..wah ..herm az p kat Ainul p main ngn dia .huhuh mula2 dia x kenal la az nie sapa huhu mmg la x mau hahhaa ..

BILA malam menjelma ..di meja makan ...masa ni la az mula meramah mesra ceih ceih kununnnn :) ...mak,adik & kakak (ADY)..igt az amik TESL sama cam ady haha,,x la az amik PHYSICAL EDUCATION (PJ) haha .oh ...hehe gelak2 la masa nie ..so mula la keadaan menjadi ceria ..hehe .dah ADY mula gelak macam biasa laaaaa..cam hantu MAK LIMAH hahha ......then tetibe mak adik tnya nama az again ...az cakap la MUHAMMAD AZLEEN ..oh ."awt nama cam perempuan?" haha az jawab "ntah x taw la " hehe ...x pa mak paggil nama MUHAMMAD laa...hee my new name MUHAMMAD .....or UNCLE MUHAMMAD ~ sedap gak nama nie .hehe
so sepanjg az di rumah ADY ...they are call me MUhammad .. and I call Ady's Mother is MAK ..hehe ..best di layan macam anak sendri. Mak (ady's MUM) best .... sporting la ..heppy ja ..& peramah lak tuh ...Muhammad rindu Mak ..huhu ok ok.. mesti korang tertanya2 mana Abah ady ..herm for ur infomation abah masa ni kena handle kem Bina Insan ...kat area si tu gak la ..Abah ni aktif..g sana sini ..wah cam Siti SItu Sana Sini haha ..:)..Muhammad dpt jumpak Abah sat ja ...hihi ..

ini pic sekitar d rumah adys :)



sedih nak tiggal mak masa nie :( .mak siap suruh stay kat umah tuh sampai semiggu huhuhuhu nk wat camna Muhmmad kena balik rumah jugak ..sbb nak tgok mak Muhammad Pulak huuhu

P/s : to Adi Imran Kamaluddin & Famly thnks so much ....x taw nak habaq cam na ..bgi Muhammad makan , minum ..tempat tinggal...Muhammad minta maaf kalau Muhammad ada terksar bahasa k ... mish u GUys ...


2 comments:

  1. thankz je? follow cmle la :)

    ReplyDelete
  2. HOHO ! i loikee ur statement ! classs gituuuu !
    do come againn ~ miss u big bro !

    p/s : stiap kali mnyanyi lagu "soley soley" mesti terngiang ngiang sora ang yg BINGIT ! HAHAHAHA

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.